به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، پنجشنبه بیست و ششم تیر ماه 1404 وبینار آموزشی با عنوان" زمین خوردن در سالمندان (پیشگیری تا مدیریت جامع)"به همت این پژوهشکده و با همکاری شرکت متد، اداره کل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران، اساتید دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و شرکت بیمه دی ویژه پزشکان پایش سلامت بنیاد شهید و امور ایثارگران در قالب برنامه آموزش مداوم پزشکی وزارت بهداشت و درمان با هدف ارتقاء سطح آگاهی ارائه دهندگان خدمات در حوزه سلامت برگزار گردید. این وبینار با استقبال چشمگیر بیش از 300 نفر که اکثریت آنها از پزشکان پایش سلامت بنیاد شهید و امور ایثارگران بودند، مواجه شد.
در ابتدا دکتر عباس والی متخصص اورولوژی و سرپرست پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، به اهمیت نقش مشکلات اورولوژیک در سقوط به خصوص در سالمندان تأکید کردند. در ادامه، خانم دکتر بتول موسوی، متخصص پزشکی پیشگیری و اجتماعی و عضو هیئت علمی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، به اهمیت موضوع پیشگیری از زمین خوردن در سالمندان پرداختند. سپس آقای دکتر احسان مدیریان، متخصص طب اورژانس دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین، درباره تجربه زمین خوردن و اقدامات اورژانس در هنگام زمین خوردن صحبت کردند. در ادامه، آقای دکتر احمد دلبری، متخصص طب سالمندی، استاد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، فاکتورهای خطر و دلایل زمین خوردن در سالمندان را ارائه نمودند. در ادامه خانم دکتر ژاله زندیه، متخصص طب سالمندی، استادیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز نحوه ارزیابی و تشخیص خطر زمین خوردن در سالمندان را تشریح کردند. سپس خانم دکتر مریم نیک صولت، متخصص طب سالمندی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران به مدیریت دارویی و تاثیر آن بر زمین خوردن در سالمندان پرداختند. آقای مهندس مصطفی علامی، کارشناس ارتز و پروتز و عضو هیئت علمی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان نیز به بررسی مناسب سازی محیط و تجهیزات کمکی برای سالمندان اشاره نمودند و در انتها آقای دکتر وحید راشدی، متخصص سالمند شناسی، استادیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به اهمیت توانبخشی در پیشگیری از زمین خوردن در سالمندان پرداختند.
این وبینار بخشی از سلسله آموزشهای طراحی شده توسط پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان با هدف تمرکز بر سالمندی جانبازان بود. در این راستا برنامه های آموزشی متعددی طراحی شده است که در آینده بصورت متوالی برگزار خواهد شد، این برنامه ها به بررسی چالشها و نیازهای خاص این گروه خواهد پرداخت. به منظور ارتقا سلامت ایثارگران از تمامی پزشکان و متخصصان دعوت میشود تا با شرکت در برنامههای آتی این پژوهشکده و ارائه همفکری و همکاری ما را در پیشبرد اهداف ارتقا سلامت جامعه ایثارگران یاری رسانند.