شنبه

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

اولین جلسه کنفرانس علمی از سلسه جلسات بازتوانی عصبی با عنوان «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد» در تاریخ 30 فروردین ماه 1403 با حضور بیش از 100 نفر شرکت کننده و با ارائه پرفسور علی گرجی رییس پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، دکتر رامین کردی استاد تمام دانشگاه تهران و فوق تخصص پزشکی ورزشی و خانم مریم پناهی بخش کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و با حضور کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران، پزشکان، پرستاران، متخصصین کاردرمانی و مددکاران اجتماعی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه پرفسور علی گرجی به اهمیت بازتوانی عصبی، آمار آن در ایران و جهان، و بحث بازتوانی عصبی در کمر درد اشاره کردند. نزدیک به 10 درصد جمعیت جهان از کمر درد رنج می برند و با توجه به افزایش تمایل مردم به سبک زندگی ماشینی، عدم تحرک و پیر شدن جامعه این رقم تا سال 2050 بالغ بر 800 میلیون نفر از جمعیت جهان را در بر می گیرد. هم چنین ایشان اشاره کردند برای جلوگیری از آسیب عصبی و بهبود کمر درد مزمن پیشگیری بهترین راه حل می باشد.

در ادامه دکتر رامین کردی در رابطه با مسئله کمر درد و انواع روش های درمانی آن ارائه موضوع نمودند. کمر درد مسئله ای چند عاملی است و فاکتورهای متنوعی مانند ارتروز، شغل های پرفشار، ژنتیک، بیماری های روانشناختی مانند افسردگی و اضطراب، تنگی کانال نخاعی، خواب کم و فعالیت بدنی کم می توانند منشا آن باشند. در ادامه ایشان اشاره نمودند که شایع ترین علت کمردرد به دو صورت بیرون زدگی دیسک و تنگی کانال نخاع می باشد و بین 90-97 درصدکمر درد ها در ناحیهبالای زانو و در خود کمر هستند و 3-10درصد کمر دردها در ناحیه زیر زانو هستند. همچنین ایشان اشاره کردند که در ایران کمر درد دارای رتبه سوم در بین بیماری های شایع می باشد. در پایان ایشان به مراحل تشخیص، درمان، و بازگشت به کار و همچنین باورهای غلط در ارتباط با کمردرد نظیر عدم تحرک در حین درد پرداختند. در ادامه خانم مریم پناهی بخش انواع روش های درمانی و حرکات اصلاحی را به صورت کاملا عملی (بصورت فیلم های آموزشی) ارائه نمودند. این روش ها شامل تمرینات قدرتی، هوازی، ایروبیک و راه رفتن آرام و دویدن می شود.

لازم به ذکر است این جلسات به صورت مستمر هر هفته 5 شنبه ادامه خواهد داشت و امتیاز ویژه ای برای کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران خواهد داشت. اطلاعات تکمیلی و همچنین اسلاید ها و فیلم های آموزشی استفاده شده در جلسات روزهای  آتی بارگزاری خواهد شد.